Ben Tedavisi Nasıl Yapılır? Ameliyatsız Ben Aldırma Yöntemleri

Ben aldırma tekniklerini ayrıntılı olarak yazımızda ele alacağız. Ameliyatsız ben tedavisi tekniklerini sizlere sırasıyla anlatacağız.

Ben tedavisi işlemi için en pratik yöntem buharlaştırma yöntemi olarak da bilinen radyo frekans yöntemi olup, ortalama 3 dakika kadar kısa sürede tamamlanabilmektedir. Hep birlikte kullanılan tüm yöntemleri sırasıyla görelim. Lütfen yazımızı tamamen okuyun ve sonrasında en doğru tedavi kararını verin.

ameliyatsız ben tedavisi nasıl yapılır

Ben Aldırma İçin Kullanılan Tüm Yöntemler Nelerdir?

Ben aldırma için uygulanan teknikler ameliyat, krioterapi(dondurma), lazer, elektro koter, plazma ve radyo frekanstır.

Ücretsiz ben muayenesi için bilgi almak ve görüşmek isterseniz uzmanımız size yardımcı olabilir. WhatsApp’tan hemen yazabilirsiniz.

Ben Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ben aldırma işlemi eski zamanlardan beri kullanılan bir tekniktir. Ameliyatta amaç beni kesi yapılarak vücuttan çıkarılmasıdır. Benin alınması açısından başarılı bir tekniktir.

Ben ameliyatı çoğu zaman benden daha büyük bir ize neden olmasından dolayı tercih ve tavsiye edilmez.

Ayrıca ben ameliyatı yalnızca ciltten kabarık ve büyük benlere uygulanabilir. Yüzeysel ve küçük çaplı benler için ameliyat uygulanamaz.

Ben ameliyatının dezavantajlı olmasından dolayı ameliyatsız ve iz bırakmayan ben tedavileri gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle ameliyatlı ben tedavisi güncelliğini yitirmiştir. Günümüzde uygulayıcısı yok denecek kadar azdır.

ben tedavisi nasıl yapılır

Krioterapi (Dondurma) Yöntemiyle Ben Tedavisi

Genellikle dermatoloji uzmanlarının tercih ettiği bir tedavi tekniğidir. Krioterapi tekniğinde bene sıvı azot uygulanarak -90 derecelere kadar soğutulur. Soğuyan benin protein yapısı değişir ve çürümeye başlar. Çürüyen ben birkaç gün içerisinde koparak düşer.

Dikkat gerektiren bir tekniktir. Azot uygulaması dozunda yapılmaz ise ciltte istenenden dazla bölgede doku kaybı olabilir. Sağlıklı doku kaybı ise iz ve çukurluk oluşmasına neden olabilir.

ameliyatsız ben tedavisinde patoloji mümkün mü

Lazerle Ben Tedavisi

Lazerle ben aldırma, oldukça pratik bir yöntemdir. Ancak tedavi edebildiği benler sınırlıdır. Lazerle yalnızca yüzeysel ve koyu renkli benler tedavi edilebilmektedir. Kabarık ve açık renkli benlerin tedavisinde lazer cihazı yetersiz kalmaktadır.

Plazma Yöntemiyle Ben Aldırma

Tedavi elektrik bağlantısı olmayan kablosuz bir cihaz yardımı ile uygulanır. Kullanılan cihazın birçok markası olmasına rağmen en çok Plexr markası kullanılmaktadır. Bu nedenle tedavi sıklıkla Plexr tedavisi olarak da bilinmektedir.

Tedavide cihaz bene dokundurulmadan yaklaştırılır. Bu esnada cihaz ile cilt arasındaki hava iyonize olur ve aradaki hava maddenin katı, sıvı gaz gibi dördüncü hali olan plazma şekline gelir. Ben bu plazma etkisi ile tedavi edilir.

Ben tedavisinin yanı sıra leke tedavisi, kırışıklık tedavisi gibi uygulamalarda da plazma tedavisi kullanılabilmektedir.
Yüzeysel benlerde etkili sonuçlar alınabilir. Ancak kabarık benlerde plazma tedavisi çok etkili olmamaktadır.

Elektrokoter Tekniğiyle Ben Tedavisi

Koter cihazı ile elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüştürülmektedir. Bu sayede cihazın yüksek ısısı sayesinde ben de buharlaştırma yapılarak benler alınmaktadır. Kabarık ve yüzeysel benlerde uygulanabilmektedir.

Koter cihazı gücü oldukça yüksek bir cihazdır. Bu nedenle ben alımında hassasiyeti ayarlanamaz ise kalıcı iz ve çukurluk kalmasına neden olabilir.

Radyo Frekansla Ben Tedavisi (Buharlaştırma ile Ben Aldırma)

Radyo dalgalarını ısı enerjisine dönüştüren cihaza radyo frekans cihazı ismi verilmektedir. Çalışma mantığı koter cihazı ile aynıdır. Ancak rf cihazı hassas şekilde ayarlanabilen bir cihazdır.

Bu özelliği sayesinde benin üst katmanlarından çok hafif düzeyde buharlaşma yapılabilir.

Radyo frekans tekniği kabarık ve yüzeysel bütün benlerde güvenle uygulanabilmektedir.

Bu şekilde ince katmanlar halinde buharlaşma yapılması iz kalma riskini en aza indirmektedir. Alınan bazı benlerde iz kalmazken, bazı benlerde yalnızca konuşma mesafesinden belli olacak belirsiz bir iz kalabilmektedir.

Benin hangi teknikle alınacağı benin yapısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle ben aldırmak için tercih edilecek klinikte bahsedilen yöntemlerin hepsinin mevcut olması faydalı olacaktır.

Bu sayede size en uygun hangi teknik ise benlerinizi o teknikle aldırabilirsiniz.

Ameliyatsız Ben Aldırmanın Avantajları

Gelişen teknolojiler ve yeni yöntemler sayesinde ameliyatla ben alma büyük oranda terk edilmiştir. Kanser olduğu kesinleşmiş benler dışındakilerde ameliyat uygulaması devlet hastaneleri ve “ameliyat” kelimesinin büyüsünü kullanarak daha fazla ücret almayı planlayanlar dışında pek uygulaması kalmamıştır.

Ameliyatsız ben tedavisinin şu avantajları vardır;

  • Ameliyat izi kalmaz.
  • Dikiş izi kalmaz.
  • Dikiş olmadığı için dikiş aldırılmaz.
  • Ameliyat yeri bakımı ve pansuman gerekmez.
  • Banyo için dikişlerin alınması beklenmez, ertesi gün banyo yapılabilir.
  • Dikilirken çekilmeye bağlı deformasyon gelişmez.
  • İz ya hiç kalmaz ya da minimal iz kalır.
  • İşlem sonrası ağrı olmaz.
  • İyileşme daha hızlıdır.

Benler İçin Bitkisel Tedavi Var mı?

Ben yapısal bir sorundur ve uzaklaştırmanın çeşitli yolları vardır. Bitkilerle beni yakmak teknik olarak imkansızdır ancak bazı merdiven altı üretim yapan uyanık şarlatanlar “bitkisel” diyerek asitli solüsyon satmaktadır.

Asitle yakmak mümkündür ancak asidin değdiği her nokta yanacağı için çok risklidir ve abartılı iz kalmasına neden olur.

Ne yazık ki saf insanlar “bitkisel ben kremi” adıyla satılan bu tür ürünlerle mağdur olmaktadır.

Ben Tedavisinin Yan Etkileri Var mı?

Belirlenmiş bir yan etkisi yoktur, derinliği fazla olan benlerin tedavisinden sonra çukurluk kalabilmektedir, çok seyrek gördüğümüz bu durum aslında bir yan etki değil etkidir.

Yine geçici pembelik olması da bir yan etki değil iyileşme sürecidir.

Ben Takibi ve Ben Haritası Nasıl Yapılır?

Bazı klinikler ilk muayenede görüntüleri belli bir düzen içinde kaydeder ve işaretler, bu işleme “ben haritası çıkarma” denir. Yine bazı klinikler bu kayıt üzerinden hastayı 6 ayda bir kontrole çağırıp durumu değerlendirmektedirler.

Bu yaklaşım hasta açısından hem her 6 ayda bir muayene ücreti ödeyerek ekonomik kayba hem de her kontrol öncesi “acaba kanserleşti mi?” tedirginliğine sebep olmaktadır.

Bu şekilde hastayı oyalamak yerine tedavi edip hem risklerden kurtulmak hem de tedirginliği ortadan kaldırmak daha mantıklı bir yaklaşımdır.

Ben Tedavisi Sonrası Çukur Oluşur mu?

Ben deri altına kadar büyümüşse minimal bir iz kalabilir. Derinliği fazla olmayan benler alındığı anda biraz çukur görünür, bunun sebebi bir tabakanın eksi olmasıdır, vücut tarafından iyileşme sağlanırken eksik deri tabakası tamamlanır ve genellikle fark edilir çukurluk kalmaz.

Burada kullanılan teknoloji ve doktorun bu konudaki tecrübesi önemlidir.

Ben Aldırma İçin Yaş Sınırı Var mı?

Tedavide yaş sınırı yoktur, her yaşta yapılabilir. Burada önemli olan benin cinsi ve yapısıdır. Mesela küçük bir damar beni varsa ve anne baba büyüdüğünü fark ediyorsa çocuk 1-2 aylıkken bile tedavi yapılabilir hatta büyümemesi için yapılması mutlak gereklidir. Aile onayıyla büyümeden yok edilir.

Ama basit ve küçük bir bense ve ne aile ne de çocuk rahatsız değilse çocuğun kendi karar vereceği yaşa kadar beklenebilir.

Bazen sosyal endikasyonla da yapılabilmektedir mesela 8 yaşında ilkokula giden bir çocukta normal şartlarda ben tedavisi çok gerekli değildir ama çocuğun arkadaşları dalga geçiyorsa veya “benli” gibi lakap takıyorlarsa çocuk küçük de olsa bundan rahatsız olabilir. Bu gibi durumlarda bekletmek gereksizdir, tedavisi yapılmalıdır.

Ben Tedavisi İçin Hangi Doktora / Bölüme Gidilmelidir?

Ben tedavisi işlemi dermatoloji uzmanları, plastik cerrahlar ve genel cerrahi uzmanları tarafından yapılmaktadır. Doktorun branşı kadar tecrübesi de önemlidir.

Bu nedenle doktor tercih edilirken ben tedavisi alanında uzmanlaşmış ve bütün teknikleri kullanabilen bir doktor tercih edilmelidir.

IDEATIP’ın tüm şubelerinde konusunda tecrübeli genel cerrahi uzmanları görev yapmakta olup ameliyatsız tedaviler için gerekli bütün donanımlara sahiplerdir.

Ben Aldırmak Kanser Yapar mı?

Ben aldırmanın kanser yapacağı yalnızca kulaktan kulağa yayılan geçersiz bir bilgidir. Benin hangi teknikle olursa olsun alınması kansere neden olmaz. Bilakis benin alınması ilerleyen zamanlarda oluşabilecek bütün kanserleşme risklerini de ortadan kaldırmaktadır.

Ayrıca kanser tespit edilen benlerin tedavisi de benin alınması şeklinde yapılmaktadır. Bu nedenle ben alımı kanserleşme yapar bilgisi tıbbi olarak geçerli değildir.

Kanserli Ben Nasıl Anlaşılır, Tedavisi Yapılır mı?

Tüm doku ve organ kanserlerinde olduğu gibi anlamanın en etkili yolu parça alıp incelenmesidir, ancak bu şekilde kanser olduğu kesinleştirilebilir.

Bu cümleden “her benden parça alınmalıdır” sonucu çıkarmak yanlış olur çünkü 22 yıl içinde yaptığımız on binlerce benler arasında çok kötü huylu olan bu güne kadar 2 kişide, kötü huylu kabul edilen ama % 100 başarıyla tedavi edilen kanser ise 15 civarı kişide görülmüştür.

Halk arasındaki yanlış paylaşımlar dolayısıyla çok az insanın öldüğü malgin melanom ve hiç ölüme neden olmayan ben kanseri BCC konusu her yıl binlerce insanın öldüğü akciğer kanserinden daha çok bilinmektedir.

Muayene veya dermatoskopla muayenede kanser olabileceği konusunda şüphe oluşursa biyopsi denilen parça alınır ve patolog tarafından incelenerek kesinleştirilir.

Şüphe olmadığı halde hasta emin olmak için parça alınıp incelenmesini isteyebilir bu durumda tereddütsüz biyopsi alınır ve inceletilir.

Ben kanserlerinin hepsi tedavi edilebilir, tedavide % 100 başarılı sonuç alınabilen kanser türü olduğu gibi başarının daha düşük olduğu kanser türleri de vardır.

Ben Tedavisi Nerede Yapılır?

Ben aldırma işlemi konusunda tecrübeli olan tüm doktorların, gerekli donanımlara sahip muayenehanelerinde, kliniklerinde ya da hastanelerinde yapılabilir.

3-5 dakika kadar kısa bir sürede gerçekleştirilen bu tedavinin ardından herhangi bir istirahat, pansuman ya da benzeri ihtiyaçlara gereksinim duyulmaz. Kişi günlük hayatına sorunsuz devam edebilir.

Tedavi olmak için Türkiye’nin 4 büyük şehrinde 6 klinikle hizmet vermekte olan IDEATIP tercih edilebilir.

Yıllardır binlerce ben tedavisi gerçekleştiren kliniklerimizde görev alan genel cerrahi uzmanları ben aldırma konusunda gerekli tüm tecrübeye ve donanıma sahiptir.

Ben Aldırmak Tehlikeli mi?

Halk arasında “beni aldırırsan kanserleşir” gibi tamamen akla, bilime aykırı bir inanış vardır. Aslında tam tersidir beni aldırırsanız o benin kanserleşme riskini ortadan kaldırmış olursunuz, olmayan ben kanserleşemez.

Normal derinin de kanserleşme riski olduğu göz ardı edilmemelidir ancak koyu renkli benler güneşin zararlı ışığını daha fazla tutar ve kanserleşme riski deri renginde olanlardan daha fazladır. Hangi renk veya çeşit olursa olsun alındığında kanserleşme riski ortadan kaldırılır.

Ben Aldırmak Acıtır mı?

Genellikle uyuşturucu yapmayı gerektirmeyecek kadar hafif bir acı olur ancak hasta canı tatlı biriyse ve “uyuşturulsun istiyorum” derse uyuşturmaktan daha az acısa da uyuşturulabilir.

Her ne kadar çok az acısa da göz kapağı gibi reflex olarak hareket ettirilen bölgelerde uyuşturmak doğru bir yaklaşım olur, bunun dışındaki bölgelerdekileri uyuşturmak bölgeyi şişirerek yanıltıcı olabileceğinden uyuşturmadan yapmak daha doğru olur.

Ben Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?

Ben tedavisi olmak için tedavi ücretleri sayfasını ziyaret edebilir veya 0542 621 08 88 numaralı telefonumuza WhatsApp üzerinden görsel göndererek ücret bilgisi alabilirsiniz. Doktorlarımız görseli inceleyerek ben aldırma fiyatları hakkında bilgilendirme yapacaktır.

Vücutta Ben Çıkması Normal mi, Ne Yapılması Gerekir?

Hayır normal bir durum değil. Deriyi oluşturan katmanların deformasyonu sonucu o katmanın aşırı büyümesiyle veya deriye rengini veren melanocit adlı hücrelerin fazla melanin salgılaması sonucu tümör benzeri yapılar oluşur.

Bu durum normal değildir ama ciddi bir sorun da değildir.

Yapılacak şey her ben için en uygun yöntemle alınmasıdır. Görsel olarak rahatsız etmiyorsa alınmaması da ciddi sorun çıkarmaz.

Ben Aldırma Sonrası Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Ameliyatsız ben tedavisi sonrasında takip eden bir gün yüzünüze su değdirmemeniz ve kabuk oluştuysa asla yolmamanızdır. Oluşan kabuğun kendi kendine düşmesi beklenmelidir.

Ben aldırdıktan bir gün sonra makyaj yapmanızda bir sakınca yoktur. Cildiniz lekelenmeye müsaitse güneş kremi kullanabilirsiniz.

Sonuç Olarak:

Yüzdeki, boyundaki yada vücudun herhangi bir yerindeki siyah ben, kahverengi, çıkıntılı yada yüzeysel ben ayırt etmeksizin tüm benler ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilmektedir.

Radyo frekans ben aldırma konusunda oldukça etkili ve başarılı bir yöntem olup tüm IDEA Klinik şubelerinde etkin bir şekilde uygulanmaktadır.

Ben aldırma işlemi benin yapısı, sayısı ve boyutuna göre değişiklik gösterse de tek bir ben tedavisi ortalama 2-3 dakikada tamamlanabilmektedir.

Ben sildirme için araştırma yapan hastaların bir çoğu dikişli ben aldırma, küçük ben aldırma, siyah ben aldırma gibi aramalar yapmaktadır.

Tüm benlerin tedavisi ameliyatsız olarak herhangi bir risk içermeden pratik şekilde yapılabilmektedir. Ancak uygulamayı yapacak klinik yada doktor iyi araştırılmalıdır.

Bilimsel Referanslar:
1- Viana, ACL, Gontijo, B., & Bittencourt, FV (2013). Dev konjenital melanositik nevus. Anais brasileiros de dermatologia , 88 , 863-878.

2- Hu, XG, Ma, HH, Zhao, YY ve Yang, QH (2009). Çeşitli fasiyal nevüslerin tedavisine yönelik kapsamlı cerrahi yaklaşımlar. Çin Tıp Bilimleri Dergisi , 24 (2), 127-129.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir